Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

De Utrechtse Brandweer Heeft Enkele Tips Voor Het Blussen Van Een Brand In Huis

De Utrechtse brandweer heeft enkele tips voor het blussen van een brand in huis

1. Probeer de brand zelf te blussen

Als de brand nog klein is, kun je proberen deze zelf te blussen. Pak een emmer water of een tuinslang en giet het water over de brand. Wees voorzichtig en zorg ervoor dat je niet te dicht bij de brand komt. Als de brand te groot is of als je hem niet zelf kunt blussen, bel dan direct 112.

2. Bel 112

Als je niet in staat bent om de brand zelf te blussen, bel dan direct 112. Geef de operator de locatie van de brand, het type brand en eventuele andere relevante informatie. Blijf aan de telefoon totdat de hulpdiensten arriveren.

3. Evacueer het gebouw

Als er een brand is in je huis, is het belangrijk om zo snel mogelijk te evacueren. Neem je huisdieren mee en ga naar een veilige plek buiten. Zorg ervoor dat alle ramen en deuren gesloten zijn om de verspreiding van de brand te voorkomen.

4. Blijf uit de buurt van de brand

Zodra je het gebouw hebt geƫvacueerd, blijf dan uit de buurt van de brand. De rook en de hitte kunnen gevaarlijk zijn. Laat de hulpdiensten hun werk doen en ga niet terug naar het gebouw totdat ze je vertellen dat het veilig is.

5. Volg de instructies van de hulpdiensten op

De hulpdiensten zullen je instructies geven over wat je moet doen. Volg deze instructies zorgvuldig op. Ze zullen je helpen om veilig te blijven en de brand zo snel mogelijk te blussen.


Komentar